ELVAC blog

MIL-STD-810: Norma odolnosti vojenských zařízení

MIL-STD-810: Norma odolnosti vojenských zařízení

MIL-STD-810 je vojenský standard pro testování odolnosti a spolehlivosti vojenského vybavení v extrémních podmínkách. Byl vyvinut americkým ministerstvem obrany a obsahuje testy pro simulaci vysokých teplot, vlhkosti, vibrací, rázů a dalších faktorů. Tímto standardem se zajišťuje, že vojenská zařízení budou spolehlivě fungovat i v náročném prostředí. Je také využíván v jiných průmyslových odvětvích, jako je letecký a automobilový průmysl.

MIL-STD-810

MIL-STD-810 je soubor testovacích postupů a metodik vydaných Ministerstvem obrany Spojených států amerických (Department of Defense, zkráceně DoD). Tyto normy slouží k ověření odolnosti elektroniky a dalšího vojenského zařízení proti různým podmínkám, včetně mechanického namáhání, extrémních teplot, vibrací, vlhkosti a dalších prostředí.

 

Existuje několik verzí MIL-STD-810, přičemž nejznámější jsou MIL-STD-810F a MIL-STD-810H.

 

MIL-STD-810F

MIL-STD-810F byla vydána v roce 2000 a představuje předchozí revizi tohoto standardu. Definuje širokou škálu testovacích podmínek, kterým musí vojenské zařízení vyhovět. Mezi tyto podmínky patří vysoké a nízké teploty, rázové namáhání, vibrace, tlakové změny, slanost, vlhkost, prach a další.

 

MIL-STD-810H

MIL-STD-810H je nejnovější verzí normy, která byla vydána v roce 2019. Tato revize přináší aktualizace a změny, které se týkají nových technologií a změn v požadavcích na vojenské vybavení. MIL-STD-810H se snaží zohlednit moderní trendy a vývoj elektroniky, včetně odolnosti proti elektromagnetickému rušení, bezdrátové komunikaci, solárnímu záření a dalším specifickým podmínkám.

MIL-STD-810 Certified

 

MIL-STD-810 prováděné testy:

  • Test Method 500.6 Low Pressure – nízký tlak
  • Test Method 501.6 High Temperature – vysoké teploty
  • Test Method 502.6 Low Temperature – nízké teploty
  • Test Method 503.6 Temperature Shock – teplotní šok
  • Test Method 504.2 Contamination by Fluids – kontaminace tekutinami
  • Test Method 505.6 Solar Radiation – sluneční záření
  • Test Method 506.6 Rain – déšť
  • Test Method 507.6 Humidity – vlhkost vzduchu
  • Test Method 508.7 Fungus – houby
  • Test Method 509.6 Salt Fog – solná mlha
  • Test Method 510.6 Sand and Dust – písek a prach
  • Test Method 511.6 Explosive Atmosphere – výbušná atmosféra
  • Test Method 512.6 Immersion – ponoření
  • Test Method 513.7 Acceleration – akcelerace
  • Test Method 514.7 Vibration – vibrace
  • Test Method 515.7 Acoustic Noise – akustický hluk
  • Test Method 516.7 Shock – šok
  • Test Method 517.2 Pyroshock – výbušné detonace
  • Test Method 518.2 Acidic Atmosphere – kyselá atmosféra
  • Test Method 519.7 Gunfire Shock – střelba
  • Test Method 520.4 Temperature, Humidity, Vibration, and Altitude – teplota, vlhkost, vibrace a nadmořská výška
  • Test Method 521.4 Icing/Freezing Rain – námraza/mrazivý déšť
  • Test Method 522.2 Ballistic Shock – balistický šok
  • Test Method 523.4 Vibro-Acoustic/Temperature – vibrace-austika/teplota
  • Test Method 524.1 Freeze/Thaw – zamrazování/rozmrazování
  • Test Method 525.1 Time Waveform Replication – replikace časové vlny
  • Test Method 526.1 Rail Impact – železniční vlivy
  • Test Method 527.1 Multi-Exciter – odolnost určitého prostředí
  • Test Method 528.1 Mechanical Vibrations of Shipboard Equipment – mechanické vibrace lodních zařízení

 

Více k testování MIL-STD:

 

 

 

Odolné notebooky a tablety GETAC s armádní certifikací MIL-STD

Getac B360

Jednou z firem, která se specializuje na výrobu vojenských zařízení je Getac.

Getac je předním výrobcem odolných notebooků a tabletů, které jsou navrženy tak, aby odolávaly extrémním podmínkám. Getac notebooky a tablety splňují požadavky normy MIL-STD-810F i MIL-STD-810H. Jsou vyrobeny z odolných materiálů, které odolávají nárazům, vibracím, prachu a vlhkosti. Tato zařízení jsou také testována pro odolnost v extrémních teplotách, od nejnižších chladů až po vysoké teploty v poušti. Díky tomu mohou být Getac notebooky a tablety spolehlivě využívány v terénu vojenských operací, kde jsou kladené vysoké nároky na jejich odolnost a výkon.

 

V současném digitálním prostředí je spolehlivé vojenské vybavení zásadní pro úspěšné provádění operací. Normy jako MIL-STD-810F a MIL-STD-810H slouží jako standardy pro ověření odolnosti vojenských zařízení. Společnost Getac se řadí mezi přední výrobce zařízení, která splňují tyto normy, a poskytuje tak vojenským jednotkám spolehlivá a výkonná zařízení, která mohou používat v extrémních podmínkách.

 

Getac X600

Getac X600 je vysoce odolný notebook, vyvinutý pro profesionální použití v extrémně náročném pracovním prostředí. Jeho konstrukce splňuje nejvyšší standardy odolnosti, včetně vojenské normy MIL-STD-810H a ochrany proti prachu a vodě dle standardu IP66. Tento notebook je navržen tak, aby odolal vlivům nárazů, vibrací, extrémních teplot, vlhkosti a chemických látek.

X600 je vybaven robustním kovovým rámem, který zvyšuje celkovou odolnost zařízení a minimalizuje riziko mechanického poškození. S využitím materiálů jako je hliník a hořčík nabízí tento notebook vynikající pevnost a odolnost při zachování relativně lehkého a přenosného designu.Getac_X600 eshop

Notebook je poháněn vysokovýkonnými procesory Intel Core i5/i7/i9, které zajišťují rychlé a efektivní zpracování dat. S možností rozšíření až na 128 GB operační paměti je tento notebook schopný zvládnout náročné výpočetní úlohy a multitasking s lehkostí. Displej s úhlopříčkou 15,6 palce nabízí vysoké rozlišení a výjimečnou obrazovou kvalitu pro zobrazení detailů a jasných barev.

Jednou z klíčových vlastností Getac X600 je jeho rozsáhlá konektivita. Notebook podporuje Wi-Fi a Bluetooth pro snadné a rychlé propojení k dalším zařízením. S několika USB porty, HDMI výstupem, Ethernetovým portem a čtečkou karet nabízí také široké možnosti připojení periferií a rozšíření.

Bezpečnost je také důležitým aspektem. X600 je vybaven pokročilými funkcemi, včetně čtečky otisků prstů a modulu TPM, které zajišťují bezpečné přihlašování a ochranu důvěrných dat.

Díky robustní baterii s dlouhou výdrží a možnosti výměny baterie bez nutnsoti vypnutí může Getac X600 fungovat nezávisle na elektrické síti. To je zvláště vhodné pro pracovní prostředí mimo kancelářské prostory, jako je terén, průmyslové zóny nebo bojové pole.

Getac X600 je ideálním notebookem pro profesionály, kteří vyžadují spolehlivost, odolnost a výkon v náročných pracovních podmínkách. Jeho kombinace výkonných komponent, odolné konstrukce a široké konektivity ho činí významným nástrojem pro nasazení ve vojenských a průmyslových odvětvích, kde je vyžadována vytrvalost a spolehlivost.

 

Getac UX10

Getac UX10 je specializovaný tablet vyvinutý pro profesionální využití v extrémně náročných pracovních prostředích. Díky své robustní konstrukci a pokročilým funkcím poskytuje spolehlivost, výkon a odolnost v terénu.Getac_ux10 eshop

S certifikací dle vojenského standardu MIL-STD-810H a ochranou proti prachu a vodě (IP66), je tablet Getac UX10 odolný vůči nárazům, vibracím, extrémním teplotám, vlhkosti a chemikáliím. Tato odolnost je dosažena díky použití vysoce odolných materiálů a pevné konstrukce.

Výkon tabletu Getac UX10 je zajištěn výkonným CPU Intel Core i5/i7, který umožňuje rychlé a efektivní zpracování dat. S 8 GB operační paměti poskytuje dostatečnou výpočetní kapacitu pro náročné aplikace a multitasking.

Tablet je vybaven 10,1 palcovým displejem s vysokým rozlišením, který zajišťuje jasný a detailní obraz. Displej je snadno ovladatelný dotykem a umožňuje pohodlnou interakci s tabletovým rozhraním.

Getac UX10 disponuje širokou škálou konektivity, včetně bezdrátového připojení Wi-Fi a Bluetooth, a různých portů pro připojení externích zařízení.

Bezpečnost je prioritou u UX10. Obsahuje pokročilé bezpečnostní prvky, včetně čtečky otisků prstů a modulu TPM, které zajišťují ochranu dat a bezpečné přihlašování.

Díky výdržné baterii a ergonomickému designu je Getac UX10 ideálním společníkem pro práci v terénu, umožňujícím nezávislý provoz a pohodlné přenášení.

Tablet UX10 je optimální volbou pro profesionály, kteří vyžadují vysokou spolehlivost, odolnost a výkon v extrémních pracovních podmínkách.

 

 

Pro více informací o inovativních řešeních v oblasti průmyslových počítačů a komponentů nás můžete kontaktovat na tel.: +420 597 407 321 nebo e-mail: ipc@elvac.eu

Kontaktní formulář

VYPLŇTE PROSÍM VAŠE ÚDAJE A MY SE VÁM BRZY OZVEME.